Ferrari heeft bevestigd dat Kimi Räikkönen ook in 2018 voor het team zal rijden. De Fin gaat zo zijn achtste jaar met de Scuderia in, verspreid over twee dienstverbanden.

Ferrari heeft in een kort statement bekendgemaakt in 2018 verder te gaan met de coureur over wiens toekomst de laatste maanden – en eigenlijk jaren – veel te doen is geweest.

Räikkönen, die in oktober 38 wordt, mag zich echter opmaken voor nog een jaar in het rood, nadat hij in 2014 terugkeerde bij het team waarvoor hij eerder ook van 2007 tot en met 2009 al reed.

Ferrari-president Sergio Marchionne heeft The Iceman dit jaar een paar keer opgeroepen beter te presteren en meer commitment te tonen, wat voor speculatie over zijn toekomst zorgde.

Geruchten omtrent een mogelijke overstap van één van de Red Bull-coureurs verstomden echter al snel, terwijl duidelijk is dat Ferrari haar eigen jonge talenten liever eerst elders stalt.

Ervaren krachten als Romain Grosjean en Sergio Pérez hebben er geen geheim van gemaakt op een Ferrari-zitje te hopen, maar die hoop lijkt nu ijdel te zijn.

Officieel heeft Ferrari nog een zitje vrij voor 2018, aangezien Räikkönens teamgenoot Sebastian Vettel nog niet is vastgelegd. Ferrari heeft echter aangegeven Vettel graag te willen houden.

Vettel heeft dit jaar al vier races gewonnen en gaat aan kop in het kampioenschap, met 202 punten. Räikkönen staat vijfde in de stand, met een score van 116.

Sinds hij in 2014 terugkeerde bij Ferrari, heeft Räikkönen geen race meer gewonnen. Hij mag zich desondanks nog altijd de laatste Ferrari-kampioen noemen, met dank aan de titel die hij in 2007 won.

Ferrari heeft geen details prijsgegeven over het verlengen van de samenwerking met Räikkönen, behalve dat dit betekent dat hij in 2018 weer voor het team zal racen.