Achter Jenson Button was Sebastian Vettel misschien wel de held van de dag. De regerend wereldkampioen reed sterk naar voren na een matige kwalificatie.

Jacky Ickx wees Vettel op het podium nogmaals op zijn kwalificatie, waarin hij Q3 niet wist te halen. “Dat heeft ons inderdaad niet geholpen. Mijn start was ook niet al te best, maar voor mijn ogen ging het goed mis. Het was chaos. Vanaf dat moment was het denk ik een hele goede race. De strategie was goed en konden we dankzij onze goede snelheid ook goed uitvoeren.”

“Het is een mooie afsluiting van een weekend dat op vrijdag al moeilijk begon, vanwege de regen. We hebben ons goed weten te herstellen en ik wil dan ook het publiek bedanken voor alle steun gedurende het weekend. Ik heb het geweldig naar mijn zin gehad”, aldus Vettel, die daarbij ook nog even refereert aan het duel met Michael Schumacher.

“Ik kijk nu al uit naar de Grote Prijs van volgend jaar. Het blijft geweldig om hier te komen en om hier te racen”, besluit de man op de tweede plaats.