Red Bull Racing moet volgens Sebastian Vettel aan de bak. De regerend wereldkampioen wil dat de overwinning van Fernando Alonso op Silverstone een uitzondering blijft.

Eigenlijk is er nog niets aan de hand. Ferrari had dan wel in Groot-Brittannië de snelste auto, maar Vettel heeft nog wel een voorsprong van 92 punten op Alonso. Toch kan de titelstrijd zomaar weer spannend worden als Vettel een dosis pech zijn kant op krijgt.

De coureur uit Heppenheim hoopt dat Red Bull Racing snel reageert op de competitiviteit van Ferrari. “Het was een zware race en Ferrari was erg snel”, vertelt Vettel in een interview op de website van zijn team. “Fernando was heel goed en hij versloeg ons. Dat moeten we accepteren. Alleen dan kun je een nederlaag begrijpen.”

“We hebben ons lesje geleerd. Nu moeten wij ons opnieuw focussen en ervoor zorgen dat we in de komende races er goed voor staan. Dit is een belangrijke fase in het kampioenschap. We zijn nog steeds in een goede positie maar moeten hard blijven werken zodat de anderen niet dichterbij komen dan ons lief is.”

Volgens Vettels baas, Christian Horner, valt de competitiviteit van Ferrari ook te verklaren door de wijziging in het diffusorreglement. “Het was een race met twee gezichten”, meent de Engelsman. “Op intermediates waren we erg snel en ook halverwege de Grand Prix ging alles goed.”

“Daarna verschoof de balans. Het brandstofniveau ging omlaag en er kwam meer rubber op het circuit te liggen. Dat deed Ferrari goed en Fernando ging natuurlijk erg snel. Daar ligt een zwakke plek van ons, maar we reden dit weekend natuurlijk ook in een andere afstelling van de diffusor waar we nog geen ervaring mee hadden.”

Daar hoeft Horner zich voor de komende race geen zorgen om te maken. De wijzigingen in het diffusorreglement, waarmee in Silverstone werd geracet, zijn weer teruggedraaid.