Sebastian Vettel heeft er alle vertrouwen in dat hij dit weekend om de zege kan strijden, ook al past de Red Bull RB7 wellicht niet zo goed bij het in Montréal gelegen Circuit Gilles Villeneuve.

“We zullen nog wel zien waar we staan, maar ik ben aardig zelfverzekerd”, vertelt de kampioenschapsleider voor aanvang van het raceweekend in Canada.

“Vorig jaar liepen we het podium hier mis, al komt dat denk ik vooral doordat we de race destijds met de verkeerde strategie begonnen en niet doordat de auto tekort kwam”, blikt Vettel terug.

“We hebben onze les echter geleerd”, benadrukt de coureur die in 2010 als vierde over de streep kwam in Canada. “Hoe het dit jaar met de Pirelli-banden zit en hoe lang ze het volhouden zien we nog wel, maar met ons tempo zit het denk ik wel goed”

“Het klopt dat er veel lange rechte stukken en weinig snelle bochten zijn. Dat spreekt meestal niet in ons voordeel, dus het kan één van onze lastigste weekends van het jaar worden, maar het verschil wordt vooral gemaakt door hoe goed je vergeleken met de andere teams met de banden omgaat.”

“Tot we weten hoe het wat dat betreft in elkaar steekt, kunnen we dus niets anders doen dan afwachten en aankijken hoe we er voor staan”, besluit hij.