Met een tank die twee keer zo groot is als vorig seizoen is het toch anders rijden. Dat merkte Sebastian Vettel tijdens de test vorige week in Jerez. “Het is allemaal een beetje irritant. Maar ook erg uitdagend.”Dit seizoen mogen de teams niet meer bijtanken tijdens de race. Daardoor heeft iedereen een twee keer zo grote tank in zijn auto moeten inbouwen. Het verschil tussen rijden met een volle en een lichte tank is daardoor extra groot.

Vettel zegt dat het echt anders voelt dan vorig seizoen. “Ik denk dat iedereen op dit moment uitprobeert hoe de auto voelt met een volle tank”, zegt hij tegen Formula1.com. “En ik kan je zeggen: het voelt behoorlijk anders dan vorig jaar.”

Het is ook veel lastiger in te schatten hoe snel je bent ten opzichte van de concurrentie, vindt de Red Bull-rijder.

“Soms denk je dat het makkelijk te zeggen is wie er met veel en wie er met weinig brandstof rijdt. Maar de teams proberen van alles uit, dus misschien ben je wel drie seconden langzamer, maar toch erg snel omdat je met volle tank rijdt en de rest niet.”

“Het is allemaal een beetje irritant, maar ook erg uitdagend”, vervolgt de Duitser. “Je bent misschien seconden te langzaam tijdens de vrijdagtraining, terwijl je in werkelijkheid de snelste bent. Je weet het gewoon niet totdat je op zaterdag de kwalificatie ingaat.”

“We gaan spannende tijden tegemoet”, luidt Vettels voorspelling.

JK