Halverwege het WTCC-seizoen bezet Tom Coronel de vijfde plaats in het kampioenschap. Dit weekend behaalde de BMW-coureur een zesde en een vijfde plek in Porto.

Coronel heeft zich erbij neergelegd dat aan de overmacht van Chevrolet weinig te doen valt. Daarachter is echter een spannende strijd gaande. De Nederlander staat slechts op één punt van Seat-coureur Tiago Monteiro. Oud-kampioen Gabriele Tarquini heeft op zijn beurt één punt achterstand op Coronel.

In de eerste race op het stratencircuit in Porto probeerde Coronel de Italiaan nog te verschalken. “Maar daardoor kwam ik bijna in de problemen”, vertelt hij. “Achter mij reed niemand dus ik ben voor mijn plaats en de punten gegaan. Het was echt een saaie race waarin ik absoluut geen schade wilde riskeren.”

“De start van race twee was een stuk spannender, omdat Dahlgren met de Volvo bleef staan”, vervolgt Coronel. “Zelf had ik een superstart en kon tussen hem en de muur doorrijden. Norbert Michelisz in een van de andere BMW’s deed hetzelfde aan de andere kant van de Volvo en schoof net voor mij de eerste bocht in.”

Coronel had echter twee plaatsen gewonnen en door een doorrijstraf voor Stefano D’Aste schoof hij nog een plaats op. Ondanks de aanstormende Chevrolet van Alain Menu wist Coronel de vijfde plaats te behouden. “Al met al een weekend met weinig echt racen, maar wel een weekend zonder schade en goed voor de nodige WK-punten”, aldus Coronel. “Daar doen we het allemaal voor.”