Als voorlopig laatste team heeft Lotus F1 Racing zijn bolide getoond aan pers en publiek. Het nieuwe team heeft gekozen voor een traditionele kleurstelling: de T127 is overwegend groen met enkele gele tinten.Lotus is een legendarische naam in de Formule 1 en dankzij Tony Fernandes keert deze naam na vijftien jaar terug in de koningsklasse van de autosport. Tijdens de hoogtijdagen van de renstal – in de jaren vijftig en zestig – waren de bolides eveneens groen met geel.

“Ik ben sprakeloos, weet de juiste woorden niet te vinden”, aldus Fernandes. “Het is ongelooflijk om een plek in de Formule 1 te veroveren. Maar hier staan we dan. Het voelde goed toen Clive (Chapman, red.) me vertelde dat het hetzelfde voelt als tijdens de oprichting van Lotus.”

De Maleisische teambaas weet dat er een zware last op zijn schouders rust. “We zijn het vroegere grootheden als Jim Clark, Stirling Moss, Graham Hill en Nigel Mansell verplicht te presteren. Zij hebben Lotus gemaakt tot de naam die het nu is. Wij hopen terug te keren naar die glorietijd.”

Lotus krijgt volgende week de eerste aanwijzingen of dat gaat lukken als Jarno Trulli en Heikki Kovalainen zich bij de overige teams voegen in Jerez voor een meerdaagse testsessie.

Bekijk het [xlink formule1.nl/fotoalbums.php?pid=29&sei=35&fid=548}fotoalbum{xlink] voor meer foto’s en klik hier voor een [xlink youtube.com/watch?v=8scHZVkscog}video{xlink] van de shakedown eerder deze week.

KVN