*

Video – Mick Schumacher: ‘Formule 1 is nog steeds mijn doel’

Redactie

Redactie

7 augustus 2018 13:17

Video – Mick Schumacher: ‘Formule 1 is nog steeds mijn doel’
Sutton Images

Mick Schumacher, zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, won vorige maand zijn eerste race in de Formule 3. Die overwinning boekte hij uitgerekend op Spa Francorchamps, het circuit waar zijn vader zijn Formule 1-debuut maakte in 1991 én zijn eerste overwinning pakte in 1992. Mobil 1 The Grid sprak Mick Schumacher in Spa over zijn vader, zijn eigen loopbaan en de toekomst.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Het was voor de jonge Schumacher bijzonder om op Spa te racen, vertelt hij in het interview. “Ik heb alleen maar goede herinneringen aan Spa. Zoals iedereen weet is dit zo ongeveer de achtertuin van mijn vader. Ik vind het geweldig om hier te racen omdat ik weet dat hij dat hier ook deed. Ik ben altijd blij om hier te zijn en ben dat ieder jaar als ik hier terugkeer.”

Vorig jaar reed Mick in het voorprogramma van de Grand Prix van België een ronde in de oude Benetton van zijn vader. “Het was gaaf om hier een ronde te rijden in de auto van 1994. Helaas was het er maar één. Eerlijk gezegd was het verschil met een Formule 3-auto niet zo groot. Ik hoopte wat meer kilometers te maken maar dat was niet het geval. Hopelijk kan ik in de toekomst ook nog in wat andere auto’s rijden.”

Mick Schumacher komt dit seizoen voor het tweede jaar uit in de Formule 3. Hij staat momenteel achtste in de tussenstand. “Het kampioenschap is heel sterk. We hebben goede coureurs die allemaal uit de karting afkomstig zijn. Tot nu toe heb ik helaas nog niet veel geluk gehad. Ik hoop echt dat de rest van het seizoen beter gaat en ik het geluk een keer aan mijn zijde heb. Ik blijf vechten tot ik op het bovenste treetje sta.”

Met succes in de opstapklassen hoopt Mick uiteindelijk de Formule 1 te halen. “Mijn doel is altijd de Formule 1 geweest en dat is het nog steeds. We doen het allemaal stap voor stap en ik kijk uit naar de toekomst.”