Sauber draagt zijn steentje bij aan het groener maken van de Formule 1. De Zwitserse renstal neemt vandaag een zonne-energiepark in gebruik die voor 44 huishoudens aan energie kan leveren.

Dat gaat nog een stapje verder dan de V6-motor die volgend jaar zijn debuut maakt en het bijtankverbod dat sinds 2010 van kracht is. Monisha Kaltenborn, teambaas bij Sauber, legt uit waarom haar team hier in investeert.

“We zijn enorm trots op deze duurzame toevoeging aan ons hoofdkwartier”, zegt de Oostenrijkse in een verklaring. “Dit staat in mijn ogen niet alleen voor het feit dat wij onze duurzame verantwoordelijkheid nemen. Het is ook financieel gezien goed beleid. Dit is een nuttige investering en bovendien kunnen auto’s onder het park geparkeerd worden.”

“Bovendien past het uiterlijk gezien ook bij de windtunnel, die omgeven is door glasarchitectuur. De toevoeging van het zonne-energiepark is duidelijk. Ook is het voor voorbijgangers niet te missen. Via een scherm geven we aan hoeveel energie er op dat moment wordt opgevangen en hoeveel energie er in totaal al is opgevangen.”

Sauber is dit jaar druk bezig met milieuvriendelijk beleid. Zo is het team uitstootneutraal. Dat wil zeggen dat het team een windmolenpark in India financiert dat meer uitstoot bespaard dan het team genereert.