Het begint er weer een beetje op te lijken bij Lotus. Kimi Räikkönen start morgen als vierde, Romain Grosjean staat daar met zijn vijfde plek schuin achter.

 

Tijdens de vorige race, in Silvertsone, zette Lotus voor het eerst het nieuwe passieve DRS in, en toen was Räikkönen er weinig complimenteus over. Het maakte, om met de fin te spreken, ‘geen verschil’. Maar op de Nurburgring is het systeem nog wat verder geperfectioneerd en heeft Lotus een nieuw aeropakket op de auto’s geschroefd. En zie, er kan zowaar een lachje af bij Räikkönen.

Het optimisme van de Fin is natuurlijk nog steeds relatief, want juichen over zijn vierde plaats doet hij nu ook weer niet. Maar toch: “de vierde plek is niet slecht. Liever was ik derde geweest en dat had er ook beslist wel ingezeten als ik in mijn outlap geen verkeer was tegengekomen”, aldus Räikkönen. “Daardoor kon ik niet helemaal voluit gaan en waren mijn banden, tegen de tijd dat ik aan mijn vliegende ronde begon, nog niet helemaal warm.”

Teamgenoot Romain Grosjean had ook het idee dat er meer inzat. “De eerste sector loopt nog niet helemaal lekker, daar verlies ik steeds een paar tienden. Maar met de vijfde plek ben ik niet ontevreden.”