Force India-teambaas Vijay Mallya is zeer te spreken over de volwassen houding van Paul di Resta. De jonge Brit kende een moeilijk seizoenseinde in 2012, maar is volgens de teambaas weer helemaal terug.

Paul di Resta had tegen het einde van vorig seizoen te kampen met problemen aan zijn chassis, waardoor het voor hem erg moeilijk was om teamgenoot Nico Hülkenberg bij te houden. Di Resta heeft deze problemen gedurende de winter achter zich gelaten, wat zich vertaalt in een sterk begin van het huidige Formule 1-seizoen.

“Het laat zien hoe volwassen Paul di Resta is als coureur”, evalueert Vijay Mallya de prestaties van zijn coureur. “Hij is heel constant en wij plukken de vruchten van zijn harde werk. Paul had het niet makkelijk de laatste paar races van 2012. Hij laat nu echter zien dat hij over mentale veerkracht beschikt. Hij wil absoluut groeien als coureur en hij spoort dan ook ieder teamlid aan het maximale uit zichzelf te halen.”

Paul di Resta kwam in Bahrein dichtbij zijn eerste podiumplaats. Vijay Mallya ziet dan ook geen reden waarom Di Resta of Adrian Sutil niet opnieuw voor podiumplaatsen kunnen gaan in Barcelona: “We kwamen vorige race heel dichtbij en daarom zijn we extra optimistisch over onze kansen. Het harde werk van iedereen betaalt zich terug en dat hopen we komend weekend opnieuw te laten zien.”