Manor mag dan wel het kleinste team op de grid zijn, er zijn genoeg coureurs die hopen in 2016 bij de Britse renstal te rijden. De lijst met kandidaten telt minstens vijf namen.

SpeedWeek meldt dat Will Stevens en Alexander Rossi er vertrouwen in hebben hun zitjes te behouden, maar dat de Indonesische GP2-coureur Rio Haryanto met een zak sponsorgeld bij het team heeft aangeklopt. Daarnaast wordt ook de naam van Mercedes-pupil Pascal Wehrlein genoemd, terwijl Roberto Merhi – die eerder dit jaar naast Stevens reed, maar tijdelijk is gedegradeerd om plaats te maken voor Rossi – nog hoop koestert.

Stevens vertelde tijdens het afgelopen raceweekend in Japan dat hij druk bezig is om zijn zaken op orde te brengen voor 2016. “Het ziet er goed uit, dus ik hoop dat ik snel iets bekend kan maken.” Zijn gelegenheidsteamgenoot Rossi – die in Singapore en Japan voor Manor racete en dat ook in Amerika, Mexico en Brazilië zal doen – heeft op zijn beurt aangegeven dat hij in deze Grands Prix wil bewijzen een plek in de Formule 1 te verdienen.

Merhi, die in Rusland en Abu Dhabi weer aan de start zal staan in plaats van Rossi, erkent dat hij niet weet waar hij staat met oog op 2016. “Maar ik wil in de Formule 1 blijven, al weet ik dat dit niet makkelijk is omdat daar budget voor nodig is.” Merhi beschikt daar niet over, maar Haryanto naar verluidt wel. De Indonesiër – die al eens voor Manors voorgangers Virgin en Marussia testte – zou op steun van staatsoliebedrijf Pertamina kunnen rekenen.

De naam van Wehrlein zingt rond omdat Manor per 2016 mogelijk overstapt op Mercedes-motoren. Als dat gebeurt, zou Mercedes haar protegé naar voren schuiven in ruil voor korting op motoren, is de gedachtegang. Mercedes-motorsportchef Toto Wolff heeft dat gerucht echter afgezwakt. Hij stelt dat de situatie ingewikkelder is dan dat en wil sowieso dat Wehrlein zich eerst concentreert op het winnen van de titel in de DTM. “Daarna zien we wel.”