Sébastien Buemi zal zaterdagmiddag na de kwalificatie in Hongarije vijf startplaatsen moeten inleveren. De Toro Rosso-rijder krijgt deze gridstraf vanwege zijn aanvaring met Nick Heidfeld.

Buemi kwam de Renault van Heidfeld gisteren in de tiende ronde van de race tegen. Heidfeld was sneller en wilde Buemi in de aanloop naar de chicane passeren: “Buemi dekte de linkerkant af en dat mag natuurlijk, maar toen ik er vervolgens rechts langs wilde gaan, stuurde hij gewoon mijn kant op”, geeft Heidfeld zijn lezing van het incident.

“Hij moet geweten hebben dat ik daar zat”, stelt Heidfeld. “Ik was veel sneller en kwam langszij, maar hij liet me gewoon geen ruimte en duwde me het gras op. Er was niets dat ik kon doen en ik werd kortstondig gelanceerd, wat nooit prettig is in een Formule 1-auto”, verhaalt de Duitser verder. “Het had gevaarlijk kunnen zijn en dit ongeluk was absoluut te vermijden.”

Buemi zelf gaf na de race een wat kortere lezing over het incident door te verklaren dat Heidfeld tegen hem aan reed. De raceleiding was het echter met Heidfelds visie eens en heeft zodoende besloten de gridstraf van vijf plaatsen aan de Toro Rosso-coureur uit te delen.

Heidfeld treft geen blaam in dit incident, zo vinden de Stewards of the Meeting. Hij was eerder in de race overigens ook al bij een ander incident met Paul di Resta betrokken en kreeg daar wel een drive through straf voor, al kon hij die niet inlossen doordat zijn race er dus voortijdig op zat.

Gelukkig voor Heidfeld krijgt dat verder geen staartje en hoeft hij het niet inlossen van die straf niet nog eens goed te maken in Hongarije, zo heeft de wedstrijdleiding besloten.