*

Villeneuve: ‘Jonge coureurs denken dat F1 kinderspel is’

Eelco den Boer

Eelco den Boer

7 juni 2012 15:37

Villeneuve: ‘Jonge coureurs denken dat F1 kinderspel is’
Formule1

jacques Villeneuve kan het niet laten om aan de vooravond van de Canadese Grand Prix zijn ongezouten mening te geven over de huidige Formule 1. De wereldkampioen van 1997 is niet onder de indruk van de mentaliteit van de huidige coureurs.

Villeneuve is het met Fernando Alonso eens dat er tegenwoordig minder respect is tussen de coureurs. “In de tijd dat de Formule 1 levensgevaarlijk was, twintig tot dertig jaar geleden, haalden de coureurs geen trucjes met elkaar uit”, zegt Villeneuve in The Guardian. “Het risico om te sterven was zo groot. Er was wederzijds respect. Het was een kwestie van gezond verstand. Dat lijkt tegenwoordig te ontbreken.”

“De coureurs hadden bovendien hard gewerkt om de Formule 1 te halen”, vervolgt Villeneuve. “Ze konden niet op hun twaalfde instappen en ervan profiteren dat alles voor ze geregeld was. Het kostte bloed, zweet en tranen. Nu rijden er kinderen in de Formule 1 en zo gedragen ze zich ook.”

De Canadees meent dat de jonge coureurs zich onvoldoende bewust zijn van de gevaren van de sport. “Ze staan er niet bij stil dat het op een dag weer goed mis kan gaan. Iedereen is in slaap gevallen. Ze denken dat de Formule 1 een computerspel is. Maar dat is het niet. Het is nog altijd een zeer gevaarlijke en zware sport.”

Lees meer over

Villeneuve