*

Villeneuve komt op voor Massa

Eelco den Boer

Eelco den Boer

11 augustus 2011 15:33

Villeneuve komt op voor Massa
Formule1

Jacques Villeneuve begrijpt niet waarom Felipe Massa zoveel kritiek te verduren krijgt. Volgens de wereldkampioen van 1997 doet de Braziliaan zijn werk goed.

“Hij is een geweldig coureur”, zegt Villeneuve op de Braziliaanse website TotalRace over Massa. “Ik snap de mensen niet die hem bekritiseren. Hij heeft races gewonnen en bijna een kampioenschap, misschien wel twee.”

Villeneuve stelt zelfs dat Massa de titel meer had verdiend dan Kimi Räikkonen. De Fin won het kampioenschap in 2007 nadat hij met twee races te gaan nog 17 punten achterstand had. “Hij had mazzel”, aldus Villeneuve. “Felipe verdiende de titel veel meer. Hij was beter dan Kimi en kon hem gemakkelijk verslaan.”

Volgens Villeneuve wordt Massa nu overschaduwd door Fernando Alonso. “Het probleem is dat Alonso bij Ferrari kwam en snel veel macht naar zich toe trok”, vindt de Canadees. “Als je teamgenoot een tweevoudig kampioen is, is het logisch dat de aandacht van het team naar hem zal uitgaan.”

“Felipe moet dus dubbel zo hard werken”, vervolgt Villeneuve, die in 2005 samen met Massa voor Sauber reed. “Hij heeft de snelheid. Hij is in staat sterk te rijden. Ik twijfel niet aan zijn capaciteiten.”

 

Lees meer over

Massa Villeneuve