Virgin-coureurs Timo Glock en Jérôme d’Ambrosio willen om uiteenlopende redenen iets laten zien in Japan: Glock wil zich revancheren voor zijn race in Singapore, terwijl d’Ambrosio vormbehoud wil tonen.

Glock crashte in Singapore in de 22e ronde uit de race omdat Daniel Ricciardo al bij de start van achter op hem was ingereden en zijn Virgin daarna steeds minder goed te besturen was. “Het was jammer dat mijn race al zo snel voorbij was en ik het team in Singapore dus niet heb kunnen helpen”, baalt hij nog steeds.

“Dit betekent echter wel dat ik honderd procent gefocused ben op de Grand Prix van Japan en er nog meer naar uitkijk dan normaal”, verklaart Glock verder. “Hoewel de komende twee races ongetwijfeld zwaar gaan zijn omdat ze binnen een week van elkaar volgen, ben ik er optimaal op voorbereid om goede prestaties te leveren en het team te ondersteunen.”

Terwijl Glock naar Japan vertrekt met de intentie en hoop het beter te doen dan in Singapore, hoopt zijn teamgenoot juist op een herhaling van zijn Singaporese Grand Prix-weekend: “Het was de zwaarste race waar ik ooit aan heb meegedaan, maar ik ben erg blij met het resultaat dat ik er heb behaald, want dat was belangrijk voor mijn carrière”, legt d’Ambrosio – die er als achttiende eindigde – uit.

“Ik hoop dan ook dat ik de rest van het seizoen nog vaker zulke races zoals in Singapore kan meemaken”, verkondigt de Belg, die veel zin heeft om op Suzuka te racen: “Want Suzuka is één van de beste circuits op de kalender. Het is een snelle en technisch uitdagende baan met een geweldige lay-out, dus ik kan niet wachten om er straks te rijden.”