Virgin is 2011 niet bepaald ideaal begonnen, maar de renstal denkt op de bekende grond van het Circuit de Catalunya een stuk beter voor de dag te komen.

“We zijn optimistisch dat we in Barcelona een stap vooruit kunnen zetten, want het circuit is ons welbekend”, legt teambaas John Booth uit.

“We hebben data achter de hand van vorig jaar en van de twee testsessies die we hier van de winter hebben afgewerkt, dus dat moet ons werk wat eenvoudiger maken.”

Booth verwacht in Spanje eveneens een beter beeld te krijgen van de updates die Virgin de laatste tijd op de MVR-02 geïntroduceerd heeft. “De baan in Barcelona is namelijk een perfecte barometer om de prestaties van een bolide in kaart te brengen”, stelt hij.

Coureur Timo Glock rekent er dan ook op meer uit zijn auto te kunnen persen dan tijdens de eerste vier Grands Prix: “We hebben ons voor Spanje ten doel gesteld meer uit de MVR-02 te halen en onze doorontwikkelingen aan de praat te krijgen, want de eerste indrukken die we daarvan kregen waren positief.”