Het team van Virgin staat op het punt om de Canadees Robert Wickens aan te wijzen als derde rijder, dat bericht de Canadese krant The Globe and Mail.

De publicatie uit het thuisland van Wickens durft met zekerheid te zeggen dat een overeenkomst tussen de 22-jarige coureur en de Engelse renstal bijna rond is.

De deal had volgens The Globe and Mail zelfs al rond de Grand Prix van Turkije beklonken moeten zijn, maar kwam toen om onduidelijke redenen niet tot stand.

Wickens, die in Istanbul overigens al wel in Virgin-kledij bij het team gesignaleerd werd, komt momenteel in de Formula Renault 3.5 Series uit voor het team van Carlin, waar hij gesponsord wordt door de Russische autobouwer Marussia.

Datzelfde Marussia is tevens titelsponsor en aandeelhouder van Virgin Racing, en zou een vinger in de pap hebben bij de naderende overeenkomst.

De komst van Wickens – die ook al werd genoemd als mogelijke vervanger van Jérôme d’Ambrosio, mochten zijn sponsoren niet over de brug komen – is vermoedelijk slecht nieuws voor Sakon Yamamoto, de huidige test- en reserverijder van Virgin.

Yamamoto mocht de functie van derde man tijdens de eerste drie races van het jaar vervullen dankzij een contract voor de korte termijn, al liep hij ook in Turkije nog gewoon bij het team rond. Met de komst van Wickens zou zijn aanwezigheid echter niet langer vereist zijn, zo stelt The Globe and Mail.