Hoge verwachtingen bij Virgin. De renstal komt in Silverstone met de grootste update tot op heden op de proppen en hoopt zo de langverwachte stap vooruit te maken.

Technisch directeur Nick Wirth laat in zijn vooruitblik op de Grand Prix weten dat hij veel verwacht van de verbeteringen die Virgin voor Silverstone geprepareerd heeft. "Deze update heeft veel invloed op de kerneigenschappen van onze auto en daarom zijn we erg benieuwd om te zien hoeveel progressie we boeken."

Omdat Virgin geen gebruik maakt van een windtunnel is ook dit update-pakket volledig digitaal ontworpen, zo verklaart Wirth: "We hebben ons er dus vooral op gericht hoe we deze doorontwikkelingen gelijk op de auto aan de praat kunnen krijgen."

Volgens Timo Glock heeft Virgin de zaken de laatste weken aardig op orde, dus hij hoopt dat hetzelfde waar is in Silverstone: "In Valencia werkten onze updates gelijk vanaf het moment dat we ze op de auto introduceerden. Hopelijk is dat hier ook het geval, want dit is voor ons de grootste update van het jaar."

"Als de verbeterde bolide het zo goed doet als we hopen gaan we een goede tweede seizoenshelft tegemoet", veronderstelt Glock, die moeilijk kan geloven dat het seizoen inmiddels al halverwege is: "Het is heel snel gegaan, maar het is mooi dat we dit omslagpunt bereiken terwijl wij zelf de weg naar boven hebben ingeslagen."

Ook Lucas di Grassi is onder de indruk van de nieuwe ontwikkelingen bij Virgin. "Het is een grote stap voor ons", zegt de hij. "We verwachten door deze update veel competitiever te worden, dus ik kan niet wachten om vrijdag in de auto te stappen."

Wat Di Grassi betreft heeft Virgin de meeste tegenslag nu wel achter de rug. "De start van het jaar was erg zwaar en uitdagend. Ik denk dat iedereen binnen ons team wel een goede en plezierige thuisrace heeft verdiend. In Valencia ging het ons voor de wind, dus we proberen hier eenzelfde positief resultaat te behalen."