Virgin komt in Turkije pas met een grote update voor de MVR-02, en dus moet men in China nog roeien met de riemen die men heeft: “We moeten er gewoon het beste van maken.”

De MVR-02 brengt Virgin nog niet waar het team op had gehoopt, maar dat betekent volgens teambaas John Booth niet dat er niet hard gewerkt wordt: “Achter de schermen zijn we druk bezig, maar op het circuit moeten we het vooralsnog doen met de auto die we nu hebben en moeten we er gewoon het beste van maken”, is hij realistisch.

“We moeten dus net als tijdens de eerste twee races gewoon hard blijven pushen, zodat we er straks zo goed mogelijk voor staan als de auto verbeterd wordt en we onze kans kunnen grijpen”, besluit Booth.

Kopman Timo Glock is eveneens vastberaden de schouders er onder te zetten: “We wachten af totdat we verdere stappen vooruit kunnen zetten en moeten ons voorlopig vasthouden aan de positieve aanknopingspunten die we tot op heden tijdens de races hebben gezien”, houdt hij de moed er in.

De Belgische debutant Jérôme d’Ambrosio hoopt op zijn beurt eveneens op vooruitgang in Sjanghai, ook waar het zijn eigen prestaties betreft: “Ik heb tijdens de eerste wedstrijden al veel geleerd en zie erg uit naar mijn derde Grand Prix. Ik ben tevreden met mijn start van het seizoen en hoop nu samen met het team steeds weer een stap vooruit te kunnen zetten.”