Het team van Virgin, dat officieel Marussia Virgin Racing heet, wil zijn naam naar verluidt veranderen en voortaan verder gaan als Marussia Racing.

De Engelse krant The Times weet te melden dat de renstal, die eigenlijk gerund wordt door Manor Motorsport, Virgin uit zijn teamnaam wil schrappen omdat het grote geld tegenwoordig van titelsponsor Marussia komt.

Vorig seizoen was het nog het Virgin van Richard Branson dat als titelsponsor en dus naamgever van het team fungeerde, maar de Russiche sportautofabrikant Marussia kocht zich in november van vorig jaar in het team in en heeft sindsdien steeds meer geld in de renstal gepompt en invloed binnen het team gekregen.

Een voorbeeld hiervan is dat de formatie uit het Engelse Dinnington al onder een Russische licentie rijdt, hetgeen betekent dat het officieel een Russisch Formule 1-team is.

Virgin blijft, zo bericht The Times, wel bij het team betrokken als de naamsverandering doorgaat, maar dan enkel als partner. Het plan om de teamnaam te wijzigingen wordt komende donderdag besproken tijdens een vergadering van de F1 Commission.

Het bespreken of Virgin in Marussia mag worden omgedoopt, is niet de enige naamsverandering die op de agenda staat voor de F1 Commission. Als het goed is wordt er donderdag namelijk ook besloten dat het team van Renault zich vanaf volgend jaar Lotus mag noemen en dat het huidige Team Lotus vanaf volgend jaar als Team Caterham door het leven mag gaan.