Na een tegenvallend weekend in Australië, waar Virgin bevestigd kreeg dat de VR-02 geen wonderlijke bolide is, hoopt de Engelse renstal er in Maleisië het beste van te maken.

Kopman Timo Glock eindigde door technisch malheur op negen ronden achterstand in Melbourne, waardoor hij niet geklasseerd werd.

De Duitser was daar allerminst tevreden mee, net zoals hij sowieso al niet al te erg te spreken is over de huidige vorm van zijn team.

Glock hoopt dan ook op beterschap, al weet hij dat de race in Maleisië waarschijnlijk te vroeg komt om dat al te zien: “We moeten het beste uit onze huidige pakket halen en er voor zorgen dat we met beide auto’s de finish halen”, luidt zijn doelstelling voor het weekend.

Teamgenoot Jérôme d’Ambrosio hoopt op zijn beurt voort te borduren op zijn redelijk geslaagde debuut in Melbourne, waar hij als zestiende over de streep kwam. “Ik vond het een geweldige ervaring om mijn debuut te maken en heb veel geleerd”, geeft de Belg aan.

“Ik ben erg tevreden over mijn debuut-weekend, dus ik hoop deze lijn door te kunnen trekken in Maleisië”, vervolgt d’Ambrosio, die overigens niet voor het eerst richting Maleisië vertrekt: “Ik heb hier in de GP2 Asia Series al eens geracet”, geeft hij aan. “Het is een interessant circuit, al zijn de omstandigheden meestal zwaar, waardoor je fysiek erg op de proef wordt gesteld.”

“Het wordt voor ons als team echter vooral belangrijk om tijdens de kwalificatie sterker voor de dag te komen, en de race vervolgens met beide auto’s uit te rijden”, weet onze 25-jarige Zuiderbuur. “Het is namelijk belangrijk dat we kleine maar belangrijke stappen blijven zetten.”

Teambaas John Booth onderschrijft dit tenslotte: “We moeten zoveel mogelijk data verzamelen, zodat we ons verder kunnen ontwikkelen en later in het jaar grotere stappen voorwaart kunnen zetten”, zegt hij.

“We weten wat ons te doen staat en zijn achter de schermen hard aan het werk, maar op dit moment is het gewoon zaak beide auto’s naar de finish te brengen en geleidelijk aan progressie te maken.”