Voor Virgin Racing wordt het in Valencia vooral zaak om het meeste uit haar mogelijkheden te halen en de race met beide auto’s te finish, zo verwoordt coureur Timo Glock de doelstelling van het team.

Bij Virgin gaat het dit seizoen nog niet echt naar wens. Het team heeft de hoop dat er nog iets van 2011 gemaakt kan worden nog niet helemaal opgegeven, maar lijkt de focus wel langzaamaan al naar 2012 te verschuiven.

Glock lijkt de aanstaande race dan ook te beschouwen als een gevalletje van het beste ervan maken: “Voor ons is het belangrijk om het meeste te halen uit de mogelijkheden die we hebben”, laat de Duitser in zijn vooruitblik optekenen.

“We moeten ervoor zorgen dat we met beide auto’s de finish halen en goede keuzes maken vanaf de pitmuur, zodat we ervan kunnen profiteren als er zich kansen voordoen.”

Teambaas John Booth denkt er net zo over als zijn coureur. “Onze focus ligt erop om het in elke sessie zo goed mogelijk te doen zodat we een goede uitgangspositie hebben voor de race. Op zondag willen we onze directe concurrenten vervolgens voorblijven en met twee auto’s aan de finish te komen.”

Glocks teamgenoot Jérôme d’Ambrosio vertrekt – naar aanleiding van zijn sterke optreden in Canada – met een goed gevoel richting Valencia. “De kwalificatie in Canada was teleurstellend, maar de race ging goed en was een positieve ervaring.”

“Ik denk dat ik er als coureur veel van heb geleerd en ben dus optimistisch dat ik in Valencia ook een goed weeken zal doormaken.”