Virgin is achter de schermen met een reorganisatie bezig, en daar hoort op termijn ook een nieuw hoofdkwartier bij. Het team werkt momenteel vanaf twee verschillende locaties en wil dat veranderen.

Het huidige hoofdkwartier van Virgin – dat in essentie door Manor Racing wordt gerund – is de thuisbasis van datzelfde Manor en staat in het Engelse Dinnington, nabij Sheffield.

Vanaf Dinnington is het echter een kilometer of honderdzeventig naar Silverstone, het hart van de Britse motorsportwereld. Een bijkomend probleem is verder dat Virgin haar technische zaken vanuit Banbury regelt, waar de onlangs van Wirth Engineering overgenomen faciliteiten staan.

Virgin is dan ook op zoek naar een locatie om beide afdelingen van het team te onder één dak te huisvesten en zoekt naar verluidt in de omgeving van Silverstone.

Virgin-topman Graeme Lowdon verklaart tegenover The Star desondanks dat zijn team hier geen haast mee maakt: “We zoeken inderdaad naar een nieuwe plek om ons te vestigen en hebben daar mensen voor ingehuurd, maar dit is niet iets dat je moet overhaasten.”

“Een dergelijke verhuizing vraagt namelijk om een grote investering, dus het is essentieel dat we een locatie vinden waar we ook op de langere termijn zoveel mogelijk aan hebben. Ik verwacht daarom ook niet dat we al snel een geschikte thuisbasis zullen vinden.”