Het Formule 1-spektakel in Rotterdam heet voortaan VKV City Racing. Het evenement heeft met de VKV Groep een sterke hoofdsponsor gevonden die de negende editie op 18 augustus extra kracht gaat geven, zowel op als naast het parcours.

VKV Groep is de nieuwe naam voor de dealerorganisatie Van Kerkhof & Visscher die vanuit 15 vestigingen met 300 mensen de merken Renault, Dacia, Nissan en Infiniti vertegenwoordigt. Daarnaast is de VKV Groep de Renault Sport specialist èn de Nissan GT-R-specialist van Nederland. De reden van de VKV Groep om met City Racing samen te werken is de kans om in één keer aan een groot publiek te laten zien wat de organisatie te bieden heeft, zowel met gangbare automodellen alsook met de duurzame innovaties en racemodellen van de verschillende merken.

Algemeen directeur Chris Visscher van de VKV Groep: “Wij zijn al sinds de eerste jaren bij het evenement betrokken. De kans die we nu kregen sluit goed aan op de weg die wij als groep zijn ingeslagen. Rotterdam is inmiddels ons grootste afzetgebied geworden en wij zien City Racing bij uitstek als hèt platform om ons te presenteren. Niet alleen in het programma zullen onze auto’s te zien zijn, maar ook op het evenemententerrein zelf tonen wij bijvoorbeeld innovaties op elektrisch gebied.”

Organisator Robert Heilbron is zeer blij met de nieuwe hoofdsponsor: “Chris Visscher van de VKV Groep en ik hebben dezelfde visie. City Racing Rotterdam staat voor mouwen opstropen en doorgaan, de VKV Groep laat hiermee zien dezelfde mentaliteit te hebben en onderscheidt zich hiermee. Hiernaast biedt de VKV Groep een grote toegevoegde waarde aan het programma van City Racing. In één woord: een toppartner.’’

Op 18 augustus geeft onder meer Giedo van der Garde een demonstratie in zijn Caterham tijdens City Racing. Daarnaast is ook Robin Frijns van de partij. Het is alleen nog niet bekend in welke auto hij zal rijden. Ook is er een voorvertoning van de film Rush, over de legendarische titelstrijd van 1976 tussen James Hunt en Niki Lauda.