De geruchten rond Campos Meta blijven aanhouden. In de laatste complottheorie zou Volkswagen kandidaat zijn om de renstal te redden van de ondergang. Daarbij wordt ook zeer nadrukkelijk Colin Kolles genoemd.Eerder vandaag verscheen in Spaanse media het bericht dat Jose Ramon Carabante, teampresident van Campos, samen met Formule 1-baas Bernie Ecclestone het team zou hebben overgenomen na het afketsen van een deal met A1GP-baas Tony Teixeira.

Het zou gaan om een overeenkomst om de toekomst van de renstal veilig te stellen en het vervolgens voor 2011 te verkopen aan Volkswagen.

Ook zou zowel teambaas Adrian Campos als commerciële baas Daniele Audetto het zinkende schip inmiddels hebben verlaten. Oud Force India-teambaas Kolles wordt genoemd als opvolger van de Spanjaard.

Kolles ontkent echter alle betrokkenheid. “Ik werk niet voor Campos”, aldus de Duitse Roemeen tegenover Motorsport-total.com. “Ik weet voor wie ik werk, wat ik doe en waarom ik dat doe”, voegde hij er bovendien aan toe. Kolles wordt overigens ook in verband gebracht met het Servische Stefan GP.

Ook Hans-Joachim Stuck, vertegenwoordiger van Volkswagen Motorsport, ontkent bezig te zijn met een overname van Campos. “Complete onzin. We voelen ons gevleid door dergelijke geruchten, maar Formule 1 is op het moment helemaal niet een punt van discussie voor ons. Als we het ooit zouden overwegen, dan zou het zijn als er een wereldmotor ingevoerd gaat worden,” aldus de oud-Formule 1-coureur.

LV