Bij Sauber blikt men terug op een ‘redelijk goed’ verlopen kwalificatie. Felipe Nasr snelde zelfs naar een voorwaar niet slechte elfde tijd, maar deed zichzelf geen plezier door naamgenoot Massa in de weg te rijden, met een gridstraf tot gevolg.

Felipe Nasr wordt vanwege zijn optreden als rijdende chicane drie plaatsen teruggezet op de grid. “Dat is jammer”, reageert Nasr op zijn straf. “Ik zal mijn best doen om alsnog in de punten te finishen.”

Aan de auto zal het niet liggen volgens Nasr, want die voelde naar eigen zeggen goed: “Ik denk dat we juist hebben ingespeeld op de voorspelde warme omstandigheden op het circuit. Mijn laatste rondje in Q2 was erg goed, bijna goed genoeg voor een plaatsbewijs voor Q3. Ik ben dan ook blij voor mezelf en voor het team.”

Voor Marcus Ericsson zat de kwalificatie er eveneens op na Q2. De Zweed klokte de veertiende tijd. Daarmee spreekt hij na afloop van een ‘degelijke’ zaterdagmiddag, maar er is ook plaats voor teleurstelling: “Ik was niet helemaal happy met de balans van de auto en los daarvan waren mijn rondjes ook niet helemaal top.”

Alle plussen en minnen bij elkaar opgeteld, concludeert Ericsson dat het uitgangspunt voor morgen niet verkeerd is: “We hebben redelijke startposities, waarmee we nog voldoende zicht hebben op wat punten.”