In de geruchtenstroom rondom een eventueel debuut van Stefan GP in de Formule 1, wordt ook de naam van Karun Chandhok genoemd. De Indiër zou in beeld zijn als derde rijder bij de Servische renstal.Er zijn op dit moment allerlei speculaties gaande over een eventuele fusie tussen Campos Meta en US F1 en een debuut van Stefan GP. Het Servische team zegt er klaar voor te zijn om in Bahrein aan de start te staan.

Jacques Villeneuve en Kazuki Nakajima worden genoemd als racecoureurs, met Karun Chandhok als derde rijder. Chandhok ontkent echter een contract te hebben.

Er zijn een heleboel geruchten gaande over jou en Stefan GP. Klopt er iets van die verhalen?

Chandhok: “Eerlijk gezegd was ik nogal verbaasd om al die verhalen op het internet te lezen, want ik heb geen overeenkomst met Stefan GP. Ik heb geen contract ondertekend. Op dit moment heeft het team niet eens een startbewijs, dus de verhalen kloppen niet.”

Heb je wel contact met Stefan GP, ben je aan het onderhandelen?

“Ik kan niet echt spreken van onderhandelingen. Ik heb wel met het team gesproken, maar dat heb ik ook met Renault, Virgin, Toro Rosso en Campos gedaan. Het hoort bij mijn werk om met teams te praten en om een plekje in de Formule 1 te vinden en in die hoedanigheid heb ik ook met Stefan GP gesproken. Maar ik heb geen contract.”

Denk je dat er een kans bestaat dat jij volgend jaar in de Formule 1 zit?

“Ja, die kans is aanwezig. Als Stefan GP een startbewijs krijgt, dan kunnen we gaan praten over de mogelijkheden. Het is mijn droom om in de Formule 1 te rijden en als er zich ergens een mogelijkheid voordoet, dan zal ik er alles aan doen om dat plekje te bemachtigen.”

Dus als Stefan GP een startbewijs krijgt, ben jij binnen?

“Nee, dat is niet voldoende. Het probleem is dat je niet serieus met een team kunt onderhandelen als je niet weet wat het team gaat doen. We kunnen pas echt serieus gaan praten als Stefan GP een startbewijs krijgt, maar dan is het alsnog mogelijk dat er geen contract uit voortkomt. Er zijn geen garanties.”

Is het alternatief om nog een seizoen in de GP2 Series te rijden?

“Dat denk ik wel, want wat Bruno (Senna, red.) vorig jaar gedaan heeft vond ik geen goed idee. Hij heeft een jaar bijna niet geracet, alleen af en toe in de LMP (Le Mans Series, red.) en is daarbij ook nog geblesseerd geraakt. Je mag de aansluiting met racen op hoog niveau niet verliezen. De GP2-auto’s zijn snel en je bent altijd in de buurt van de Formule 1.”

LP

Bron: 422race.com