Paul di Resta eindigde in Hongarije als zevende, zijn beste resultaat tot op heden. De debutant is er gelukkig mee, temeer omdat hij vindt dat hij eigenlijk al een stuk meer punten had moeten hebben.

Paul, je had een paar frustrerende races achter de rug, voelt het dan als een opluchting om zo’n goed resultaat te behalen?
“Ik denk dat het belangrijk was. Ik heb een aantal Grands Prix gereden waarin ik geen invloed op de uitkomst had, dus het voelt goed om nu weer punten te pakken. Het is sowieso lekker om een race te rijden waarin alles meezit. We zitten de teams die boven ons staan in het constructeurskampioenschap op de huid en gezien de resultaten die we in Hongarije en ook in Duitsland hebben geboekt, presteren we erg sterk. Het team is keihard aan het pushen en het is prettig om zo vlak voor de zomerstop twee goede resultaten te behalen. We gaan onze batterijen nu weer opladen en dan zijn we straks weer helemaal klaar voor de strijd.”

Er deden zich in Hongarije wat incidenten voor tijdens de eerste ronde en jij passeerde je teamgenoot Adrian Sutil en Sergio Pérez. Kun je daar iets over vertellen?
“Ik ben ze gewoon voorbij gereden en volgens mij zijn zij vervolgens achter mij met elkaar in aanraking gekomen. Ik zelf sloeg daarna een gaatje naar Kamui Kobayashi, wat me een bemoedigend gevoel gaf omdat het belangrijk was een goede eerste stint te rijden. Dat lukte dus, en daarna gingen we over op de superzachte banden. Dat was misschien niet de beste keuze, maar in de laatste stint heb ik alsnog vijf auto’s kunnen passeren en onze ware snelheid kunnen tentoonspreiden.”

Gaf het je een goed gevoel om de beide Mercedes-coureurs in een rechtstreeks gevecht te verslaan?
“In mijn tweede stint duelleerde ik met Nico Rosberg en ik denk dat hij eigenlijk op betere banden stond, totdat hij besloot intermediates te gaan halen. Het team riep mij overigens ook naar binnen, maar ik besloot om buiten te blijven omdat het niet zo hard regende.”

Je hebt in Montréal en Silverstone onder regenachtige omstandigheden laten zien snel te zijn, maar toen greep je naast de punten. Zorgt dat ervoor dat de zevende plaats in Hongarije je meer genoegdoening geeft?
“Zeker. Ik heb veel waardevolle punten misgelopen, dus ik ben hier erg blij mee. Het is ook erg lekker dat we nu wat vrije tijd hebben door de zomerstop. Ik ga trainen en relaxen, maar het komt ook voor het team goed uit dat ze nu wat rust hebben, want ze hebben de laatste tijd hard gewerkt.”

De volgende race – na de zomerstop – is in België. Hoe denk je dat het team het daar gaat doen?
“Ik ben er maar één keer geweest, en dat was toen ik zeven jaar geleden in de Formule 3 reed. Aan voorspellingen waag ik me niet, maar we weten wel allemaal dat Force India het in het verleden goed heeft gedaan op Spa.”

Dit interview is ter beschikking gesteld door de persafdeling van Force India.