Waar aan de ene kant van de pitbox alles probleemloos verliep, ging er aan de andere kant veel mis. Esteban Ocon en Jolyon deelden een auto, maar ook de pech.

De jonge Fransman Esteban Ocon mocht op vrijdagochtend de honneurs waarnemen voor Jolyon Palmer, maar vanwege banden- en accuproblemen kwam hij niet verder dan zes ronden. Een tijd zette hij bovendien niet, waardoor zijn naam helemaal onderaan de tijdenlijst prijkt.

“Het is jammer dat de pechduivel besloot ons team dwars te zitten op vrijdag de dertiende”, aldus de voormalig Formule 3-rivaal van Max Verstappen. “Ik heb slechts enkele ronden kunnen rijden, onvoldoende om een oordeel te kunnen vellen over de auto. Ik heb ook niet de kans gekregen een keer flink gas te geven. Het was dus niet mijn dag, maar dinsdag wacht me een nieuwe kans op één van de twee testdagen.”

Palmer
In de opgelapte auto van Ocon reed Jolyon Palmer ’s middags nog maar net in de rondte toen zijn linkerachterband plots klapte. Een reden voor het incident weet de coureur in kwestie nog niet te melden.

De Renault-coureur dacht in eerste instantie dat zijn training erop zat, maar het team slaagde erin de auto nog voor het verstrijken van de tijd te repareren. “Daar ben ik het team erg dankbaar voor, want het stelde me in staat alsnog enkele ronden te rijden. Ik kijk nu uit naar een verschrikkelijk drukke zaterdag.”

Magnussen
Waar Ocon en Palmer amper aan rijden toekwamen, reed Kevin Magnussen in de andere Renault in totaal zeventig ronden. Het leverde hem de elfde tijd op in de ochtend en de veertiende in de middag. De Deen is blij dat hij aan de goede kant van de pitbox stond.

“Ik hoop dat het geluk mij de rest van het weekend toe blijft lachen. Aanvankelijk bood de baan erg weinig grip, maar gedurende de dag veranderde dat. Ik denk dat we zo vroeg in het weekend de juiste weg in zijn geslagen en dat we op dit moment staan waar we redelijkerwijs horen te staan.”