*

(Vrijwel) Standaard vrijdag voor Toro Rosso

Daan de Geus

Daan de Geus

4 jaar geleden

(Vrijwel) Standaard vrijdag voor Toro Rosso
Racepictures

Toro Rosso-coureurs Jean-Éric Vergne en Daniil Kvyat laten na de eerste dag de gebruikelijke teksten optekenen. Gezien hun prestaties is dat niet vreemd, maar wel gezien wat er met Vergne gebeurde.

Bij Jean-Éric Vergne liep in VT2 namelijk een wiel van zijn auto, maar de Fransman rept daar met geen woord over in zijn terugblik, ook al kunnen hij en zijn team hier mogelijk een straf voor krijgen.

“Het was geen slechte vrijdag, al ligt er zoals altijd nog wel wat werk voor ons. Wat echter positief is, is dat onze lange runs ogenschijnlijk vrij goed waren, dus als we vanavond nog wat weten te vinden, ziet het er goed uit voor morgen”, is waar Vergne het bij laat.

Vergne was – voor wat het waard is – in beide trainingen overigens trager dan Kvyat, die op zijn beurt ook weinig origineels te melden heeft. “Dit was een nuttige dag. De balans van de auto stemt me tevreden en het ging op beide bandencompounds prima. Ik verlaat het circuit met een goed gevoel en hoop dat we morgen sterk zullen zijn”, meldt de jonge Rus.

Vreemd
Laurent Mekies, Toro Rosso’s head of vehicle performance, laat namens de teamleiding blijken dat Vergne’s loslopende wiel niet aan de aandacht van Toro Rosso is ontsnapt. “Het is spijtig dat er iets misging tijdens een pitstop en JEV bij het verlaten van de pits een wiel verloor, maar er is gelukkig niemand gewond geraakt. We gaan het onderzoeken en oplossen, zodat het niet nog een keer voorkomt.”

Update: de wedstrijdleiding heeft inderdaad straffen uitgedeeld aan Vergne en Toro Rosso. De coureur moet morgen na afloop van de kwalificatie tien startplaatsen inleveren. Het team moet een boete van 30.000 euro betalen.

Lees meer over

Kvyat Toro Rosso Vergne