Een forse crash van Kimi Räikkönen is de afsluiter van de eerste vrije training voor de Grand Prix van Zuid-Korea. Lewis Hamilton is het snelst.

Räikkönens crash vindt plaats in de laatste bocht, kort nadat de vlag is uitgehangen ten teken dat de training voorbij is. In zijn laatste vliegende ronde verliest de Fin de controle over zijn Lotus. De achterkant breekt uit, Räikkönen probeert te corrigeren maar hij klapt met flinke snelheid in de muur. De Fin kan op eigen kracht teruglopen naar zijn team en ondervindt hopelijk geen problemen met zijn rug, die hem in Singapore al opspeelde.

Räikkönen is trouwens niet de enige die een ongeluk meemaakt. Rodolfo Gonzalez zet zijn Marussia- of beter gezegd: die van Jules Bianchi – al in de openingsfase van de training in de muur. De testrijder kan, zij het zonder voorvleugel, terugrijden naar de pits. Ook Force India’s testrijder James Calado gaat er even af, maar de Brit heeft het geluk dat hij niks raakt. Om de onervaren testrijders gerust te stellen gaat kort daarop ook oude rot Lewis Hamilton achterstevoren.

Veel coureurs zijn niet erg gesteld op de nieuwe uitgang van de pitstraat, waarmee ze voortaan helemaal om de eerste bocht heengeleid worden. Het zijn niet de extra meters die hen zorgen baren, maar wel de enorme hobbel die aan het eind van het asfaltpaadje zit. Ook een paar aangepaste kerbstones zorgen voor gefronste wenkbrauwen.

Voor wie in rondetijden geïnteresseerd is: Sebastian Vettel en Mark Webber zijn bijna net zo snel als Hamilton, terwijl Nico Rosberg bijna een halve seconde toegeeft op zijn teamgenoot. Felipe Massa heeft problemen met de wegligging van zijn Ferrari en loopt ook nog een lekke band op. Giedo van der Garde is twintigste, twee tienden en één plek achter teamgenoot Charles Pic.