Max Verstappen is het raceweekend in Brazilië voortvarend begonnen. De Nederlander reed vrijdagochtend de snelste tijd bij de eerste vrije training. Verstappen was net iets sneller dan Sebastian Vettel en Lewis Hamilton.

Het is bewolkt maar wel droog als de training vrijdagochtend van start gaat op Interlagos. De sessie komt langzaam op gang, met Lando Norris die als eerst een geklokte ronde rijdt na de gebruikelijke installatieronden. McLaren laat de Brit ook in Brazilië kilometers maken. Norris is niet de enige vrijdagrijder: Antonio Giovinazzi stapt in bij Sauber en Nicholas Latifi bij Force India.

Vettel eindigt als tweede, binnen een halve tiende van Verstappen.

Daniel Ricciardo is na een kwartier de eerste coureur die een serieuze tijd zet met een lage 1:10. Al snel blijkt dat het nog een stuk sneller kan. Lewis Hamilton verbetert met 1:09.423, op de voet gevolgd door Max Verstappen. Daniel Ricciardo, Valtteri Bottas, Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen volgen op posities drie tot en met zes. Zo blijft de tussenstand ook als de coureurs na veertig minuten hun eerste set banden inleveren.

Na een korte pauze doen veel coureurs een nieuwe poging op vers rubber. Bottas moet daar wat langer op wachten, omdat zijn Mercedes kampt met een olielek. Hamilton en Verstappen gaan wel naar buiten en scherpen de toptijd verder aan. Verstappen rijdt 1:09.011, Hamilton volgt binnen een tiende. Vettel zet zijn Ferrari daar nog tussen, maar komt net niet onder de tijd van de Nederlander door. Drie coureurs binnen één tiende, dus: de onderlinge verschillen zijn klein op Interlagos.

De top zes – op Räikkönen na – zet zijn snelste tijd allemaal op de supersoft: de zachtste compound van het weekend. Pirelli heeft daarnaast de soft- en medium-band meegenomen naar Brazilië.

In de slotfase wordt de snelste tijd niet meer verbeterd, waardoor Verstappen de training bovenaan afsluit. Vettel eindigt als tweede, voor Hamilton, Ricciardo, Räikkönen en Bottas. Grosjean, Magnussen, Leclerc en Ocon maken de top tien compleet. Stoffel Vandoorne sluit de sessie af als negentiende.