Sebastian Vettel was opnieuw de snelste man tijdens de openingstraining in India. Esteban Gutierrez verving tijdelijk Sergio Pérez.

Pérez voelde zich gisteren niet lekker en liet zijn mediaverplichtingen schieten. Hoewel het vandaag al een stuk beter gaat met de Mexicaan, besloot het team hem nog wat extra rust te gunnen en Gutierrez de eerste sessie te laten rijden. Waarschijnlijk ook als voorbereiding op de Young Driver Test en mogelijk volgend seizoen, aangezien Sauber nog een vervanger nodig heeft voor Pérez, die naar McLaren vertrekt. Pérez verwacht de rest van het weekend in India gewoon te kunnen rijden. 

Het Buddh International Circuit is niet de gemakkelijkste baan om kennis te maken met de Formule 1 op volle snelheid. Gutierrez, die al wel de nodige testkilometers achter de rug heeft, maar voor het eerst tijdens een officieel raceweekend in actie komt, kende dan ook een paar momentjes. Hij leverde de Sauber echter ongeschonden weer in. Hij was ook zeker niet de enige coureur die moeite had de auto op de baan te houden. Hoewel de omstandigheden iets beter waren dan vorig jaar, blijft het een glibberig circuit. 

Red Bull had lange tijd de zaken het best voor elkaar, met Mark Webber aan kop voor zijn teamgenoot Sebastian Vettel. In de slotfase toonden Ferrari en McLaren aan zich nog niet te hebben neergelegd bij de hegemonie van de regerend kampioenen. Vettel stelde echter orde op zaken en rukte zich een paar tienden los van de concurrentie. Jenson Button nestelde zich op de tweede plaats, voor Fernando Alonso en Lewis Hamilton. Mark Webber zakte terug tot de vijfde plaats op ruim een halve seconde van zijn teamgenoot. 

Giedo van der Garde kende een goede sessie voor Caterham. Hij was slechts twee tienden langzamer dan vaste kracht Vitaly Petrov en eindigde op de negentiende plaats. Ook Williams zette weer een derde rijder in. Valtteri Bottas maakte opnieuw indruk met een elfde tijd. De Fin was drie tienden sneller dan Pastor Maldonado.

Bekijk hier de volledige uitslag