Lewis Hamilton heeft de snelste tijd gereden in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Brazilië. De Mercedes-coureur werd op de voet gevolgd door teamgenoot en WK-leider Nico Rosberg.

Hamilton was in de ochtendtraining ook al de snelste man op het circuit van Interlagos. ’s Middags wist hij met een tijd van 1:12,271 zijn beste ronde uit de eerste sessie niet te verbeteren. Toch was de rondetijd genoeg voor een voorsprong van drie honderdsten van een seconde op Rosberg. Hamilton reed zijn snelste tijd op de zachte band.

Max Verstappen beëindigde de training op de zesde plek. Op de softs moest hij bijna zeven tienden toegeven op Hamilton. Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo was hem ook te snel af, met een tiende seconde. Ricciardo werd vijfde. In de lange runs leek bij Verstappen de zachte band nog niet lekker te werken. Op de mediums had hij de gang er meer in, maar de Mercedessen waren sneller.

Williams komt in Brazilië voorlopig goed voor de dag. Valtteri Bottas reed de derde tijd, vlak voor teamgenoot Felipe Massa. Na de twee Williams-coureurs en het Red Bull-duo reden Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen namens Ferrari naar de plaatsen zeven en acht.

Enerverende training
Räikkönen beleefde een enerverende training. De Fin werd naar zijn smaak opgehouden door Carlos Sainz, waarna hij de Toro Rosso-rijder ogenschijnlijk expres afsneed. De actie ligt nog ter beoordeling op tafel bij de stewards. Later kreeg Räikkönen te maken met remproblemen, doordat er een tear-off in de luchthapper van een achterrem was gewaaid.

Ook Fernando Alonso had pech. Net als vorig jaar bekeek hij de vrije training op Interlagos grotendeels vanachter de vangrail. De McLaren van de oud-kampioen begon kuren te vertonen in de chicane na start-finish, waarna het team Alonso opdroeg te auto stil te zetten. Om de tijd te doden nam de nog altijd goedgeluimde Spanjaard het werk van een cameraman over.