Lewis Hamilton heeft de tweede training voor de Grote Prijs van Frankrijk, net als de eerste, als snelste afgesloten. Max Verstappen eindigde als derde, met zijn Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo er tussenin op P2.

De tweede training begon zonder Saubers Marcus Ericsson, die hard crashte aan het eind van VT1. De baan was trager dan in de eerste sessie, zo vertelden zowel de coureurs aan hun teams als de teams aan hun coureurs over de boordradio, en Kevin Magnussen trapte af met een rustige 1:37. De rondetijden gingen daarna langzaam maar zeker naar beneden en eindigden, net als in de eerste training, in de 1:32, met de snelste tijd voor Mercedes-coureur Hamilton: een 1:32.539. Met die tijd was Hamilton drie tienden langzamer dan in de eerste training.

Red Bull was op de vrijdag iets sneller dan Ferrari.

Waar Hamiltons teamgenoot Valtteri Bottas nog tweede was in VT1, finishte de Fin zijn sessie ditmaal voortijdig door een waterlek en met een zevende plek achter zijn naam. De tweede positie kwam nu toe aan Ricciardo, op zeven tienden van Hamilton. Verstappen was derde, 0.028 seconde achter Ricciardo. Het Ferrari-duo was daarachter vierde en vijfde, met Kimi Räikkönen voor kampioenschapsleider Sebastian Vettel. Met uitzondering van Bottas reden alle coureurs in de top tien hun snelste tijd op ultra softs, de zachtste banden dit weekend.

Zoals wel vaker stond de tweede helft van de tweede training in het kader van de racesimulaties. Daar ging in dit geval een onderbreking van enkele minuten aan vooraf na een rode vlag, veroorzaakt doordat het linker achterwiel ineens van de Force India van Sergio Pérez af liep. Hij spinde en zijn auto diende, nadat het losgelopen wiel uitgestuiterd was en de rode vlag uit hing, weggetakeld te worden. Er waren verder minder spins en uitstapjes dan in de eerste training. Brendon Hartley parkeerde zijn Toro Rosso op het eind met een technisch probleem.