Net als in de eerste vrije training heeft Nico Rosberg ook in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Brazilië de snelste tijd genoteerd. De Duitser was twee tienden sneller dan teamgenoot en titaalrivaal Lewis Hamilton.

Esteban Gutiérrez kent na een vrijwel verloren eerste sessie ’s middags wederom een moeizame start, maar komt dan toch op gang. Jean-Eric Vergne, die in de ochtendtraining zijn auto moest afstaan aan de indrukwekkende Max Verstappen, heeft minder geluk. Hij krijgt de dringende boodschap zijn Toro Rosso aan de kant te zetten en moet zodoende opnieuw toekijken. 

Maar Vergne heeft in ieder geval nog een tijd op de klokken kunnen zetten. Dat kan Sergio Pérez niet zeggen. Zijn auto is ’s ochtends door Daniel Juncadella in de bandenstapels geparkeerd en Force India wil de krachtbron eerst nader onderzoeken op mogelijke schade als gevolg van de impact.

Lewis Hamilton maakt even een vreemd moment mij als hij wat ruimte wil creëren voor een snelle run, maar Kimi Räikkönen logischerwijs geen zin heeft op hem te wachten. De Mercedes-coureur moet even uitwijken over de kerbs, maar kan daarna toch zijn volle vermogen ontketenen. Nico Rosberg duikt echter nog onder zijn tijd. 

Räikkönen maakt even later, net als in de ochtendsessie, ook nog even een uitstapje naast de baan. Maar hij heeft ondertussen wel de derde tijd genoteerd, een halve seconde achter de twee Mercedes-rijders, maar ruim voor Daniel Ricciardo, beide Williams’ en teamgenoot Fernando Alonso. 

Alonso moet in de slotfase van de training zijn Ferrari overhaast aan de kant zetten wanneer de rookpluimen uit zijn motor slaan. De Spanjaard bestrijdt zelf snel en vakkundig de vlammen, maar kan een rodevlagsituatie niet voorkomen. Terwijl zijn auto net is weggetakeld, en Gutiérrez op hetzelfde punt stilvalt, keert Alonso breedlachend te voet terug in de pits.