Nico Rosberg heeft de snelste tijd gereden tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Singapore. De Mercedes-coureur bleef Kimi Räikkönen en Max Verstappen voor.

Rosberg revancheerde zich voor zijn optreden in de eerste training. Daar werd hij slechts vijfde en reed hij een voorvleugel kapot. Op ultrasofts was de Duitser nu aanmerkelijk sneller: 1:44,152. Het verschil met Räikkönen – ook op ultrasofts – was 27 honderdsten van een seconde. Rosberg klaagde aan het einde van de training over remproblemen.

Max Verstappen beëindigde de training als derde, een tiende achter Räikkönen. Net als in de eerste training bleef Verstappen teamgenoot Daniel Ricciardo voor. De Australiër was 25 honderdsten langzamer en werd vierde, vlak voor Sebastian Vettel. Ricciardo schampte vroeg in de training in bocht 11 de muur en voorkwam maar net dat zijn RB12 aan de overkant in het beton belandde.

Omkleden
Wereldkampioen Lewis Hamilton kon zich met nog een half uur te gaan al gaan omkleden. Er was een hydraulisch probleem ontstaan in zijn Mercedes, nadat Hamilton eerst al zichtbaar moeite had de auto goed over het circuit te sturen. Een paar keer miste hij de bocht. Op de tijdenlijst eindigde Hamilton als zevende.

De coureurs reden hun snelle ronden in het eerste deel van de training. De laatste drie kwartier gebruikten ze voor lange runs, voornamelijk op de ultrazachte en de superzachte Pirelli’s. De zachte bandencompound werd amper gebruikt.

Vervelend gevoel
Romain Grosjeans vrijdag ging tijdens de tweede training verder hoe die begonnen was: problematisch. ’s Morgens reed de Fransman niet door motorproblemen, nu kon hij wel de baan op maar verloor hij zijn achtervleugel door een spin in de laatste bocht. Eerder had Grosjean al geklaagd over de remmen op zijn Haas.

Ook Fernando Alonso houdt een vervelend gevoel over aan de laatste vrijdagtraining. Vlak voor het vallen van de vlag moest hij zijn McLaren met een kapotte versnellingsbak op een uitloopstrook parkeren.