Net als in de ochtendtraining is Nico Rosberg de snelste man in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Brazilië. Hij blijft de Red Bulls een kwart tel voor.

Wanneer het licht op groen gaat, is het nog angstvallig stil op het Autodromo Jose Carlos Pace. Doordat het een half uur voor het begin van de sessie hard is gaan regenen, blijven de coureurs liever in de pits. Alleen als Rubens Barrichello even door de pitstraat wandelt met zijn zoon, is er even rumoer vanaf de tribune. Felipe Massa haalt zijn familie erbij om zijn speciale helm te tonen, die in het teken staat van zijn afscheid bij Ferrari.

Max Chilton ziet een kans om ook eens wat zendtijd te krijgen en gaat als eerste de baan op. Hij maakt van de gelegenheid gebruik om een proefstart te maken op een natte baan. Zo veel gelegenheid is daar dit seizoen immers nog niet voor geweest. Na twee rondjes vind Chilton het wel weer mooi geweest, maar hij wordt afgelost door Heikki Kovalainen, die de Lotus wel even op een nat circuit wil uitproberen.

Jules Bianchi vergezelt hem na een kwartiertje. Kovalainen meldt dat het alleen maar harder gaat regenen en houdt het voor gezien. Na een klein half uur betreedt ook Giedo van der Garde het strijdtoneel. Hij laat zien dat een regenrace voor Caterham inderdaad gunstig zou kunnen zijn, want hij is op de regenbanden beduidend sneller dan Bianchi.

Nico Rosberg neemt de snelste tijd over van Mark Webber en meldt direct daarna over de boordradio “That’s enough for me.” Dat er zo weinig wordt gereden, heeft niets te maken met gebrek aan wil of durf, maar gebrek aan regenbanden. Elke coureur krijgt maximaal drie setjes full wets voor een weekend en gezien de weersvoorspellingen houden ze die liever nog even vers. En terwijl de regen met bakken uit de hemel blijft komen, rijden de coureurs dus druppelsgewijs de baan op. En als ze eenmaal een goed gevoel en goede afstelling hebben gevonden, zoeken ze hun pitbox weer op om te schuilen.

Helemaal aan het eind van de sessie wordt het toch nog even druk op de baan als het net droog genoeg is voor intermediates, waarvan wel een extra setje beschikbaar is voor de trainingen. Sebastian Vettel pakt de snelste tijd af van Rosberg, maar de Mercedes-coureur slaat terug en eindigt net als ’s ochtends bovenaan. Webber zit vlak achter zijn teamgenoot en Kovalainen eindigt nipt voor Lewis Hamilton op de vierde plaats.