Charles Leclerc heeft ook de derde vrije training op het Baku City Circuit als snelste afgesloten. In tegenstelling tot gisteren, was de zaterdagtraining eentje zonder echte incidenten. Max Verstappen nestelde zich tussen Ferrari en Mercedes op P3.

Na een vrijdag vol incidenten houden de coureurs het tijdens VT3 proper. Geen crashes of losse putdeksels deze keer. Sommige coureurs, waaronder opnieuw Bottas en Grosjean, blijven op zoek naar grip. Veel rijders zoeken minstens eenmalig een uitloopstrook op, zonder verdere problemen.

Foto: Motorsport Images

Bij de eerste snelle runs bevestigt Ferrari haar goede vorm in Bakoe. Leclerc leidt in het eerste deel van de training voor Vettel en Hamilton, al rijdt Hamilton in die fase op de mediumband, terwijl beide Ferrari’s op het zachtste compound onderweg zijn.

Lees ook: VT2: Ferrari heerst op vrijdag, veel coureurs op zoek naar grip

Net als gisteren maken de Toro Rosso’s indruk. Kvyat rijdt opnieuw de zesde tijd, Albon volgt op plek acht. Op het einde van de sessie schakelen de teams over naar hun kwalificatieruns. Daarin maken Vettel en Hamilton een foutje, Leclerc doet dat niet. Hij verbetert zijn snelste tijd met meer dan een seconde en gaat naar een 1:41.604.

Opvallend tijdens deze derde training: Pierre Gasly eindigt op de laatste plek. De Fransman moet zich natuurlijk niet bezighouden met kwalificatieruns, aangezien hij na een straf vanuit de pitstraat moet starten. Teamgenoot Verstappen eindigt de sessie op P3, voor beide Mercedessen. Het gat naar Ferrari is wel aanzienlijk, want de Nederlander is 1,2 seconden trager dan Charles Leclerc.

Lees ook: Verstappen: ‘Het ging aardig, maar we hebben nog veel werk te doen’