Lewis Hamilton heeft in de derde vrije training in Abu Dhabi de snelste tijd op de klokken gekregen. De Mercedes-coureur bleef het Ferrari-duo en Max Verstappen voor.

Hamilton, die in beide vrijdagtrainingen genoegen moest nemen met de vierde tijd, liet een kwartier voor het eind van de derde training de tot nog toe snelste tijd van het weekend noteren: 1:37.176. Hij was daarmee 0.288 seconde sneller dan Kimi Räikkönen, met Sebastian Vettel op vier tienden van Hamilton op de derde plek. De coureurs in de top drie reden hun snelste tijden allemaal tijdens een wat latere run op hyper softs.

Verstappen opteerde ook voor de hyper softs, de zachtste en snelste beschikbare band op het Yas Marina Circuit, en ging naar de vierde tijd. In 1:37.747 was hij 0.571 seconde langzamer dan Hamilton maar wel sneller dan Valtteri Bottas (Mercedes) en zijn eigen Red Bull-collega Daniel Ricciardo. De verwachting is dat de hyper softs ook de kwalificatiebanden worden voor de top drie teams, omdat het verschil tussen de compounds vrij groot is.

Ricciardo had weer eens last van technische pech.

Voor Ricciardo (zesde) eindigde de training overigens voortijdig. Hij viel vier minuten voor het einde ineens stil na het lange rechte stuk. Problemen waren er ook voor Saubers Charles Leclerc, die eerder in de sessie in de fout ging in sector drie en daar bij bocht negentien achterwaarts de barrière in spinde en zijn achtervleugel stuk reed. Hij redde het nog wel terug naar de pits en kwam later ook weer in actie.

Helemaal op het eind botsten Toro Rosso’s Pierre Gasly en Haas’ Romain Grosjean, die langzaam rondreed, met elkaar, waarbij wat bodywork van de Toro Rosso los kwam. Het leidde tot boze handgebaren en flink wat gevloek van Gasly. Grosjean had daarvoor al een zevende tijd gereden, met de Renaults op de plekken acht en negen en Force India’s Esteban Ocon die de top tien vol maakte.

Ook in de laatste training werd de zo gewraakte sausage kerb in de voorlaatste bocht ondanks enkele aanpassingen toch weer flink geraakt door onder meer Hamilton, Räikkönen en Sergej Sirotkin. Räikkönen reed daarna eerst de pits in en daarna toch weer uit, waarbij hij over de witte lijn heen terug de baan op ging. Daarvoor moet de Fin zich nog bij de stewards verantwoorden.