*

VT3: Hamilton snelste in laatste training Melbourne

Linda van der Heide

Linda van der Heide

14 maart 2015 05:16

VT3: Hamilton snelste in laatste training Melbourne
Sutton Images

Dat er een Mercedes gaat winnen op Albert Park lijkt haast een gegeven. Vraag is alleen wie van de twee de zege zal opeisen. Lewis Hamilton moest op vrijdag nog zijn meerdere erkennen in teamgenoot Nico Rosberg. In de laatste trainingssessie voor de kwalificatie is hij het snelst: 1:27.867.

Maldonado, Bottas, Ericsson, Vettel, Grosjean, Nasr en Massa zijn de eerste coureurs op de baan. Daniil Kvyat volgt volgt snel en meldt meteen over de radio dat er iets mis is met de Renault-motor. Hij maakt noodgedwongen een uitstapje door het gras maar weet de pits alsnog te bereiken.

De Renault-krachtbron bezorgt zowel Red Bull als Toro Rosso veel hoofdbrekens. Ricciardo moest al een motor laten vervangen en ook in het Verstappen-kamp houden ze hun vingers gekruist in de hoop op goede betrouwbaarheid.

Felipe Nasr zet na vijf minuten als eerste een tijd neer. De Sauber-coureurs kunnen voorlopig gerust ademhalen nu Giedo van der Garde zijn juridische strijd voorlopig gestaakt heeft. Carlos Sainz verbetert Nasrs snelste tijd, waarna teamgenoot Verstappen hem van de eerste plek stoot. Lang kan de Nederlander niet van die plek genieten: Grosjean gaat sneller. Na 26 minuten meldt Kimi Räikkönen zich vooraan, waarna Nico Rosberg met een tijd van 1:29.364 orde op zaken stelt.

Ricciardo, die had gehoopt in deze sessie veel kilometers te maken, stopt halverwege de sessie noodgedwongen aan het einde van de pitstraat. Het team meldt hem over de radio te wachten tot de marshals hem terug duwen naar de garage. Nog meer pech dus voor Red Bull dat al druk bezig is een softwareprobleem in de wagen van Kvyatt op te lossen.

Bottas en Vettel melden zich achter Rosberg in de tijdenlijst. Hamilton doet er wat langer over maar zet na 36 minuten op medium banden een tijd van: 1:29.128. Ericsson vestigt de aandacht op zich met een mooie spin bij het uitgaan van bocht 12, waarna Hamilton zijn tijd weer verbetert. Hij eindigt de sessie als snelste, terwijl Sebastian Vettel volgt op zeven tienden achterstand. Nico Rosberg sluit de training als derde af.

Sainz eindigt als negende en Verstappen als 11e. Hij heeft 16 ronden afgelegd, waar hij ongetwijfeld blij mee is met het oog op de kwalificatie. De McLarens stellen opnieuw teleur met een zestiende en zeventiende plek en dikke achterstand op Hamilton.

En net als gisteren neemt Manor opnieuw geen deel aan de training. Via Twitter laat de renstal weten hard te werken de auto’s rijklaar te maken, maar het zal ongetwijfeld een race tegen de klok zijn op tijd klaar te zijn voor de kwalificatie. “@ManorF1Team: #FP3 time but sadly we haven’t toppled all our challenges yet. Good progress in past 24 hrs though & we are of course still plugging away.”