Lewis Hamilton wil niets liever dan eindelijk een keer winnen in Brazilië, met opnieuw de snelste tijd in de vrije training (1.12.070) is hij op de goede weg. Teamgenoot Nico Rosberg zit hem echter op de hielen. Max Verstappen noteert de tiende tijd.

Op een heet en zonnig Interlagos heeft Lewis Hamilton een moeizame start van de dag. Na een minuut of twintig valt hij stil. Over de radio verklaart hij een probleem te hebben met zijn versnellingsbak, maar weet toch zijn weg naar de pits te vervolgen.

Spin

Niet veel later zet hij de snelste tijd, waarna Rosberg hem verbetert en het stuivertje wisselen tussen de twee kan beginnen. Hamiltons spin – halverwege de sessie – lijkt roet in het eten te gooien. Bij bocht 11 gaat hij achterwaarts eraf, maar ook nu kan hij verder. Hamilton was op dat moment bezig aan een vliegende ronde en had de snelste sectortijd genoteerd tot zijn Mercedes plotseling kuren vertoonde.  “Ik heb geen idee wat er gebeurde, maar de achterkant brak opeens uit.”

De problemen lijken niet van dermate serieuze aard, aangezien Hamilton op zachte banden met nog tien minuten te gaan een tijd klokt van 1.12.070 die niet meer verbeterd wordt. Rosberg komt nog in de buurt maar moet 0,123 seconde toegeven. De Ferrari-coureurs sluiten aan op drie en vier, maar geven aardig wat tijd toe op de Mercedes-jongens.

Moeilijk weekend 

Max Verstappen eindigt de sessie als tiende. Op vrijdag verklaarde hij niet tevreden te zijn met de auto en een moeilijk weekend te verwachten. Met Sainz op een vijftiende plaats lijkt Toro Rosso minder competitief te zijn dan ze voorafgaand aan het weekend hadden verwacht. Verstappen klaagde op de radio wel over het feit dat hij – tijdens zijn laatste run op zachte banden – opgehouden werd in bocht 9 en10.