Lewis Hamilton was ook in de laatste vrije training de snelste coureur van het veld. Gewoontegetrouw voor teamgenoot Nico Rosberg die in de laatste vrije training kampte met remproblemen.

Het was een koud begin van de dag. Om half acht vanochtend was het slechts zes graden op het Circuit of the Americas. Het wordt langzaamaan steeds warmer, de kou was echter de reden waardoor de sessie maar sloom op gang kwam. Daniel Ricciardo was de eerste om een tijd neer te zetten. Ook de Williams-coureurs melden zich vooraan. En eindigden de sessie uiteindelijk achter de Mercedes-coureurs.

Hamilton was pas snel toen hij voor de laatste tien minuten van de sessie de zachte banden onder zijn wagen monteerde. Dat gaf hem een voordeel van maar liefst negen tienden. Nico Rosberg sloot de sessie af als tweede, nadat hij lange tijd worstelde met zijn remmen.

Opvallend is de naam van Adrian Sutil in de toptien. De Duitser zette de achtste tijd neer en liet zich na enkele teleurstellende optredens van zijn beste kant zien. Sebastian Vettel was opnieuw de langzaamste. Hij focuste zich opnieuw op zijn race-afstelling aangezien hij vanuit de pits zal starten vanwege een motorwissel.