Lewis Hamilton heeft de derde vrije training voor de Grand Prix van Abu Dhabi als snelste afgesloten. De Mercedes-coureur verbeterde zijn eigen baanrecord van vrijdag.

Hamilton reed op ultrasofts een 1:37,627. Daarmee dook hij twee tienden van een seconde onder zijn toptijd uit de tweede vrije training. De wereldkampioen was bijna drie tienden sneller dan teamgenoot Valtteri Bottas.

De derde en vierde plek waren zaterdagmorgen voor Ferrari. Kimi Räikkönen moest ruim een halve seconde toegeven op Hamilton. Sebastian Vettel was 17 duizendsten langzamer dan zijn Finse collega.

Max Verstappen en Daniel Ricciardo kwamen er net als op vrijdagmiddag achter dat hun Red Bull niet goed genoeg is om op het Yas Marina-circuit mee te strijden om de prijzen. Ricciardo reed de vijfde tijd, zeven tienden achter Hamilton. Verstappen was zesde, bijna een seconde langzamer dan de snelste tijd.

Veel bijzonders gebeurde er verder niet tijdens de derde training. Bottas en Vandoorne hadden allebei een glijpartij in de laatste bochtencombinatie. En halverwege was er nog een korte virtual safety car vanwege een op de baan gewaaide parasol. Een dappere marshall haalde het ding weg, waarmee het gevaar voorbij was.