Charles Leclerc heeft de afsluitende vrije training voor de Grand Prix van Singapore als snelste afgesloten: 1:38.192. Lewis Hamilton volgde op twee tienden, met Sebastian Vettel op de derde plaats. De sessie werd kort onderbroken door een rode vlag-situatie veroorzaakt door Sergio Pérez, en Lewis Hamilton maakte een zeldzame fout door te spinnen bij het uitkomen van de pits.

Lange tijd bleef het stil op de baan, totdat Valtteri Bottas na tien minuten op de medium band de eerste rondetijd noteerde: 1:40.926. Daarna kwamen de Ferrari-coureurs op de zachte banden al snel onder die tijd door, waarbij Charles Leclerc de snelste was. De Monegask was zeven tienden sneller dan Hamilton, die zijn tijd op de mediums had gezet.

Bij Toro Rosso was het even schrikken toen er lichte rook achter de auto van Daniil Kvyat te zien was. ”Box box box, kom nu naar de pits. We hebben een probleem”, meldde zijn engineer over de boordradio. Sergio Pérez had ook een schrikmoment: de Mexicaanse Racing Point-coureur raakte in de voorlaatste bocht de muur aan de rechterkant. Hierdoor kwam zijn band rechtsachter los te zitten. Om de rommel op te ruimen kwam er een virtual safety car-situatie. Op dat moment lag Pérez nog op de vijfde plaats, maar hij zakte uiteindelijk terug naar de veertiende plaats.

(Tekst loopt door onder de foto)

Foto: Motorsport Images

Hamilton spint
Max Verstappen bleef een lange tijd binnen en kwam pas de baan op met nog een halfuur te gaan, net wanneer de virtual safety car-periode begon. Uiteindelijk besloot de wedstrijdleiding over te gaan tot een rode vlag-situatie, om alle kleine onderdelen op te ruimen die op de baan lagen. De Nederlander zette uiteindelijk de zesde tijd neer, op ruim een seconde van Leclerc. Zijn teamgenoot Alexander Albon zette de vijfde tijd neer, met slechts een tiende tussen de twee teamgenoten. De Britse Thai maakte in zijn laatste snelle ronde een fout en schoot rechtdoor in bocht negen.

In de slotfase gingen de coureurs weer voor de snelle runs op de zachte band. Bottas ging als eerste naar de snelste tijd, maar Leclerc dook er met zijn Ferrari nog eens negen tienden onderdoor. Hamilton wilde ook aan zijn snelle run beginnen, maar bij het uitkomen van de pitstraat maakte de vijfvoudig wereldkampioen een zeldzame fout, en spinde. Daarna klaagde de Brit over de boordradio over het verkeer, maar hij zette wel de tweede tijd neer. Vettel zette de derde tijd neer, op ruim een halve seconde van zijn teamgenoot.

(Volledige uitslag training onder de foto)

Foto: Motorsport Images