Lewis Hamilton heeft ook in de derde vrije training de snelste tijd neergezet. Hij blijft teamgenoot Rosberg drie tienden voor.

Opnieuw zonnig weer en een aangename 21 graden als het laatste uur vrije training begint. Lokale held Kvyat is de eerste die een tijd neerzet, al snel verbeterd door teamgenoot Vergne. De Toro Rosso’s zien er sterk uit in de vrije trainingen, in elk geval sterker dan de wagens van Red Bull.

Met zijn eerste snelle ronde staat Hamilton meteen bovenaan. Rosberg gaat daar onderdoor en dan is even Vettel de snelste. Dat is dit weekend nog niet voorgekomen. De rangorde wordt gauw hersteld door Hamilton die bijna een seconde sneller gaat.

Na een derde training gaat de rode vlag uit, aangezien Magnussen zijn auto op het circuit moet parkeren nadat hij een bocht eerder bijna de controle heeft verloren. Een aantal coureurs heeft nog geen tijd neergezet.

Na een paar minuten wordt de training hervat en geleidelijk gaan de tijden naar beneden. Ook de Williams-coureurs melden zich aan het front, maar het is opnieuw Hamilton die de toon zet. Hij zet de snelste tijd van het weekend neer op 1:38.726, drie tienden voor teamgenoot Rosberg. De WK-leider heeft wel een pittige spin in de voorlaatste bocht. Hij ruïneert daarbij een setje banden.

Bottas en Massa zijn na uiteraard Hamilton en Rosberg de snelste Mercedes-rijders op een derde en vijfde plaats. Met Button op de elfde en Magnussen op de zeventiende plaats doet McLaren het een stuk minder dan op vrijdag. Ricciardo is vierde in de eerste Red Bull, Kvyat verwent het Russische publiek met een zesde plek.

Eens te meer heeft Pastor Maldonado problemen. Hij rijdt slechts twee rondjes en zet geen tijd neer.