Lewis Hamilton is het snelst, maar belangrijker is dat Daniel Ricciardo zich tussen de Brit en diens teamgenoot Nico Rosberg nestelt. Het gat bedraagt slechts 0,05 seconde.

Daniel Ricciardo blaakt al het hele weekend van het zelfvertrouwen en dat is te zien in de derde vrije training van Monaco. De Australiër is zichtbaar in zijn element met de Red Bull RB10 en smijt het ding de bochten door. Het verschil met teamgenoot Sebastian Vettel bedraagt vier tienden.

De sessie start zoals gebruikelijk voor iedereen met de hardste van de twee compounds. Daarmee zijn Hamilton en Rosberg verreweg het snelst. Maar als de supersofts worden gemonteerd slinkt het gat met de achtervolgers snel. Ricciardo is zelfs heel even de snelste man, maar Hamilton weet de snelste tijd daarna weer nipt te verbeteren. Rosberg lukt dat echter niet, waardoor we nu eens geen twee Mercedes-coureurs op de bovenste plaatsen terugvinden.

Fernando Alonso en Kimi Räikkönen volgen als vijfde en zesde, op respectabele achterstand. Ook opvallend zijn de tegenvallende klasseringen van de Lotus-coureurs, want Romain Grosjean is slechts zestiende en Pastor Maldonado achttiende. Beide coureurs geven meer dan twee seconden toe op de snelste tijd.

Veel gebeurt er verder niet, of het moet Max Chilton zijn die tot zes maal toe de chicane mist. Verder gaan er wat coureurs rechtdoor in de eerste bocht, onder wie Jean Eric Vergne en Marcus Ericsson.