Nico Rosberg heeft ook in de derde training voor de Grand Prix van Duitsland de snelste tijd genoteerd. Hij was een halve tiende sneller dan teamgenoot Lewis Hamilton en een tiende sneller dan Daniel Ricciardo. Max Verstappen is zesde.

Aan het begin van de sessie zetten de Williams-coureurs de toon, maar na een kwartiertje worden zij naar achteren verwezen door eerst Sebastian Vettel en daarna Nico Rosberg en Lewis Hamilton.

Hamilton is op pad gestuurd terwijl Romain Grosjean net op weg terug was naar zijn pitbox. De Haas-coureur spreekt van een ‘interessante actie’ terwijl hij vol in de remmen moet om een botsing te voorkomen.

Rosberg gaat met een blokkerend wiel rechtdoor in de haarspeldbocht. Grosjean gaat even later dwars bij het opkomen van het kromme rechte stuk richting die bocht. Eerst trekt hij de aero-afstelling in twijfel om vervolgens te constateren dat de versnellingsbak hapert.

Op de superzachte banden klimt Verstappen naar de derde plaats, tussen de Mercedessen en Ferrari’s. Daniel Ricciardo moet dan nog aan zijn sessie beginnen. Hij opent met de achtste plek, in een vergelijkbare tijd als Verstappen reed op de zachte banden. Hij verbetert zich de volgende ronde met een paar tienden.

Rosberg pakt ondertussen de eerste plaats af van Hamilton, terwijl Vettel de derde plaats overneemt van Verstappen. Valtteri Bottas voert als eerste een kwalificatierunsimulatie uit. Hij komt daarmee op de vijfde plaats, achter Verstappen. Kimi Räikkönen doet het wel beter dan de Nederlander, die zelf nog op gebruikte banden verder rijdt.

Eenmaal op de superzachte banden rijdt Ricciardo naar de derde tijd, op slechts een tiende van snelste man Rosberg.