Max Verstappen heeft ook in de derde vrije training voor de Grand Prix van Mexico de snelste tijd genoteerd. Hij blijft Lewis Hamilton een kwart tel voor.

Bij aanvang van de training is de baan nog vochtig, maar regen valt er niet. Het is dus afwachten tot er een droge lijn ontstaat om serieuze tijden te kunnen neerzetten. Dat droogrijden laat iedereen liever aan een ander over, waardoor de actie in het eerste halfuur beperkt blijft, want voor intermediates is de baan weer niet nat genoeg.

Lewis Hamilton neemt alvast de tijd voor een ererondje. De Mercedes-coureur kan dit weekend zijn vijfde wereldtitel veiligstellen met een zevende plaats of beter, of wanneer Sebastian Vettel de race niet wint. Vettel komt net als zijn teamgenoot Kimi Räikkönen ook even de baan verkennen, maar lang duurt zijn uitje niet.

Fernando Alonso is de eerste die op slicks op pad gaat. Het zorgt nog niet direct voor een storm aan actie, maar druppelsgewijs gaan meer coureurs de baan op. En dus gaan de baancondities erop vooruit en de rondetijden omlaag. In het laatste kwartier is het wel druk op de baan, maar voor Valtteri Bottas zit de training er al op vanwege een hydraulisch probleem.

Max Verstappen eindigt de training bovenaan de tijdentabel, al meldt hij in de slotfase dat zijn accu’s niet goed opgeladen worden. Hamilton is tweede op een kwart tel van Verstappen, Vettel staat daar kort achter op de derde plaats. Daniel Ricciardo is driekwart seconde langzamer dan zijn teamgenoot en bezet vlak voor Kimi Räikkönen en Charles Leclerc de vierde plaats.